Shëndetësi

16 emocionet pozitive që ua sjellin shëndetin e mirë

Autori: Gazeta inFokus 10:18 | 25 July 2017

Janë 16 lloje të lumturisë që së bashku e forcojnë shëndetin, sugjeron hulumtimi i ri.

Autori i këtij hulumtimi, profesor Anthony Ong nga Weill Cornell Medicine thotë që ka shumë lloje tël umturisë, dhe përjetimi i disa gjendjeve të ndryshme emocionale mund ta reduktojë rrezikun e personit ndaj çrregullimeve, duke mos bërë që një emocion të dominojë në jetën e tyre emocionale.

Hulumtimi i bërë nga Weill Cornell Medicine analizoi ditaret e 175 personave mes moshave 40 dhe 65, të cilët për çdo ditë ranguan shkallën e 16 emocioneve pozitive që i kanë ndjerë në ato 24 orë.

-Advertisement-

Ata e mbajtën një ditar të tillë për 30 ditë dhe rezultatet zbuluan që përjetimi i një rangu të gjerë të emocioneve pozitive dukshëm e redukton nivelin e inflamacioneve tek personi.

Ndërkaq, këto 16 emocione janë:

Entuziazmi

Interesi

Vendosmëria

Argëtimi

Ngazëllimi

Inspirimi

Vigjilenca

Aktiviteti

Forca

Krenaria

Vëmendshmëria

Lumturia

Relaksimi

Të qenit gazmor

Të marrit gjërat shtruar

QetësiaAnëtarësohu në grupin e Infokus në Viber: GAZETA INFOKUS – VIBER – ANTARËSOHU

Dhe në grupin e Infokus në Facebook: GAZETA INFOKUS – FACEBOOK – ANTARËSOHU

Kryetari i Goppingenit të Gjermanisë mahnitet me punën e fabrikës “Comodita Home”

Të tjera